Profiel Economie: Dé weg naar het zakenleven

Profiel Economie: Dé weg naar het zakenleven

“Dé weg naar het zakenleven”, zo zou je het profiel Economie voor HAVO / VWO kunnen omschrijven. Je gaat aan de slag met rekenen en onderzoeken ter voorbereiding op je vervolgopleiding aan het HBO.

Tijdens de Profielkeuzedagen 3 t/m 5 Februari 2015 hebben 200 van de 721 leerlingen de profiel Economie ervaren in een gesimuleerde wereldeconomie van LE-Network.

Tijdens de Profielkeuzedagen van Stenden Hogeschool Emmen verzorgde LE-Network 12 ondernemerschap spelsimulaties in als onderdeel van het profiel Economie. Voor de leerlingen een kennismaking met ondernemerschap door als directeur van een handelsorganisatie of van een productieorganisatie of als leverancier te onderhandelen in Lego grondstoffen of  Lego torens. De leerling ervaart zijn commerciële en rekenkundige vaardigheden door het maken van prijsafspraken en kostprijsberekeningen.

De spelsimulatie maakt het voor leerlingen makkelijker om een vervolgstudie te kiezen. Daarom kiezen de opleidingen: Commerciële Economie, International Business and Languages, Marketing, Bedrijfseconomie en Logistiek en Economie van Stenden Hogeschool voor het inzetten van de spelsimulatie voor het profiel Economie.

Wat?

LE-Game, het ondernemerschapspel.

Wie?

Stenden Hogeschool,
Van Schaikweg 94,
7811 KL, Emmen
Nederland

Waarom?

Kennismaken met ondernemerschap.

Wanneer?

Dinsdag 3 Februari t/m Donderdag 5 Februari 2015.

Fotogallerij

2017-07-11T10:05:26+00:005-2-2015|Simulatiespellen|