Neem de eerste stap naar het CE-Ondernemerschap met LE-Vision

Neem de eerste stap naar het CE-Ondernemerschap met LE-Vision

Het gaat erom wat voor jou belangrijk is!

Neem de eerste stap, laat je je droom niet afnemen!

Met deze motiverende woorden werden op 15 April, 2015 de studenten van het Drenthe College wakker geschud om hun dromen werkelijkheid te laten worden. Dit was de start van de workshop “LE-Vision – Dromen, denken, doen”.

In deze actieve workshop worden de studenten getriggerd op drie elementen. Ze gaan nadenken over hun talenten tijdens een praktisch spel, waarin ze zelf maar ook elkaars talenten toebedelen. Daarna beantwoorden ze ondersteunende vragen voor het uitbeelden van hun dromen. Om vervolgens al scheurend, knippend en plakkend (met schaar en lijm i.p.v. Ctrl+C en Ctrl+V) hun dromen te verbeelden naar een visionboard. Tenslotte presenteerde elke student zijn droom in de vorm van een één minuut pitch voor de hele groep deelnemers.

Wat viel de studenten op:

  • Je moet de eerste stap nemen
  • Dat je je droom moet volgen
  • Geen zorgen hebben, wat mensen van je denken
  • Doorzetten
  • Doorgaan, ook als het 10x mislukt
  • Risico’s durven nemen

CE-Ondernemerschap

Deze workshop staat in het teken van het kwalificatiedossier CE-Ondernemerschap. Bij een ondernemerplan gaat het er niet alleen om wat je schrijft. Een kredietverstrekker, bijvoorbeeld, beoordeelt ook de ondernemer zelf. Is de ondernemer namelijk degene die het plan als droom goed kan overbrengen?

Welke vent heb ik in de tent?

De workshop “LE-Vision – Dromen, Denken en Doen” is ontwikkeld voor het MBO in het kader van de kwalificatiedossier CE-Ondernemerschap. Samen met het ondernemerschap simulatiespel LE-Game en de gedragstijlscan worden studenten spelenderwijs bewust van hun competenties en vaardigheden.

Wat?

LE-Vision – Dromen, denken en doen!

Wie?

Drenthe College,
Ubbekingekamp 1,
7824 EH, Emmen
Nederland

Waarom?

Zelfkennis met behulp van een visionboard.

Wanneer?

Woensdag 15 April, 2015.

Fotogallerij

2017-07-11T09:55:19+00:0015-4-2015|Workshops|