Het KIVI (Koninklijk Instituut Van Ingenieurs)  afdeling Noord, hield dinsdagavond in Beilen een bijeenkomst om hun ondernemerschapscompetenties bij te spijkeren.

Dat gebeurt met LE-Game zilver, een iets uitgebreidere en meer realistische versie van het ondernemerschapsspel LE-Game. Bij deze versie hoort ook de registratie van de in- en verkooptransacties, de berekening van de BTW (inclusief & exclusief), de afdracht van de BTW en andere administratieve handelingen.

KIVI Noord leert ondernemerschap met LE-Game

De game was uitermate boeiend. Voor mij heeft dat het inzicht opgeleverd dat als je je eigen keten organiseert en duidelijke en winstgevende voorstellen doet de zaken vanzelf op gang komen.

Ik heb me als producent gefocust op mono torens. Ik heb zelf de opdrachten van de wereldmarkt van het bord gehaald. Vervolgens heb ik voor die onderdelen die ik nodig had bij leveranciers concrete bestellingen gedaan op basis van de prijzen op de leveranciersmarkt. Zo heb ik zelfs hele torens in onderdelen ingekocht, wetend wat mijn verkoopprijs zou zijn.

Dat heeft zich uitbetaald. Ging als een speer.

KIVI Noord leert ondernemerschap met LE-Game van LE-Network
KIVI Noord leert ondernemerschap met LE-Game van LE-Network

De discussie was levendig, de het spel zorgde er voor dat letterlijk iedere deelnemer volop bezig was met zijn eigen onderneming. Al leverancier van LEGO materiaal, als Producent van LEGO-torens en als Handelaar in LEGO-torens.

Tussendoor werden ook de gedragsstijlen gemeten. De interactie zorgde ervoor dat de interne netwerken van de KIVI-deelnemers spelenderwijs werden geactiveerd. Uit de evaluatie bleek dat de deelnemers allerlei aspecten van ondernemerschap hadden ervaren: opportunities zien, gecalculeerd risico nemen, onderhandelen, concurrentie ervaren en vooral toegevoegde waarde realiseren. Dat laatste, ook wel als ‘gewoon geld verdienen’ aangemerkt, blijkt zélfs een spelsimulatie als LE-Game best lastig te zijn.

Contact

Als u interesse heeft in dit product kunt u een offerte aanvragen op de contact pagina of voor overige vragen hieronder contact met ons aanvragen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact op met mij

Hoe wilt u gecontacteerd worden?


Vull hier een geldig email adres in
Als u gebelt wilt worden voer dan uw tel nr hier in

Ook verkrijgbaar in: Engels