Project Description

Wat is het logistiek & bedrijfsprocessen onderwijsprogramma?

Lespakket operationeel management en logistiek met LO-Game spelsimulaties

Bij de spelsimulaties ‘LO-Games’ ervaren deelnemers de bedrijfsprocessen in een eigen rol als onderdeel van de één organisatie. Bijvoorbeeld als productiemedewerker, als (assistent van de) manager, of als productieafdelingschef, dan wel in een andere rol in het management, bij de administratie of bij de inkoop dan wel verkoop.
Dat betekent dat elke deelnemer inzicht krijgt in de betekenis van het eigen handelen voor de totale organisatie, en ook voor het verloop van de processen. Doordat er verschillende versies zijn van LO-Game, kunnen deelnemers omdat ze telkens verschillende rollen vervullen, ook telkens een ander perspectief krijgen. En unieke leerervaringen opdoen in een authentieke leeromgeving.
De spelsimulaties kunnen diverse keren worden ingezet, waarbij in de meeste gevallen de complexiteit toeneemt.
Specifieke thema’s kunnen eenvoudig gerelateerd worden aan de afzonderlijke spelsimulaties, door allerlei verwerkingsopdrachten die beschikbaar zijn bij onze lespakketten. Bijvoorbeeld kostprijsberekening, een planning maken en uitvoeren, MRP berekeningen, nieuwe productie tekeningen vervaardigen, etc.

 

Downloads
Probeer het zelf!
Afbeelding van produkt doosje

Wie kan logistiek & bedrijfsprocessen gebruiken?

Opleidingen met logistiek zowel MBO als HBO.

Waarom logistiek en bedrijfsprocessen gebruiken?

Inzicht in processen door deze zelf eens van de andere kant te ervaren

LO_Game Slider Image
  • meer synergie in de samenwerking tussen deelnemers bereiken: collectief leren
  • de interne netwerken verbeteren door gezamenlijk actief te zijn.
  • deelnemers de diverse bedrijfsprocessen eens vanuit andere gezichtspunten laten bezien, leidend tot beter onderling begrip en andere percepties en inzichten.
  • deelnemers aten experimenteren in een veilige oefensituatie, bijvoorbeeld als test voor (nieuwe) werkwijzen en procedures.
  • meer teamgeest realiseren door dezelfde processen eens van de “andere kant” te laten ervaren.
  • deelnemers bewust laten worden van de effecten van individuele gedragsstijlen op de bedrijfsprocessen en op de interne communicatie.
  • verwervingsopdrachten die de reflectie fase van de unieke leerervaringen versterken en daarmee de effectiviteit van de (aan)leerprocessen

Contact

Als u interesse heeft in dit product kunt u een offerte aanvragen op de contact pagina of voor overige vragen hieronder contact met ons aanvragen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact op met mij

Hoe wilt u gecontacteerd worden?


Vull hier een geldig email adres in
Als u gebelt wilt worden voer dan uw tel nr hier in

Ook verkrijgbaar in: Engels