Project Description

Wat is LO-Game?

Het logistiek spel: “Legostiek Management”

LO-Game is een spelsimulatie waarbij elke deelnemer een rol als werknemer of als manager krijgt toegewezen in een bepaalde afdeling van een productieorganisatie. De productieorganisatie maakt LEGO-torens in opdracht van klanten. Dat gebeurt in een zestal afdelingen die samenhangen met specifieke functies van het bedrijfsproces.
In elke afdeling zijn er één of meerdere rollen, zo is er de Afdeling Magazijn grondstoffen met zowel de manager van de afdeling als de assistent van de manager. Ook zijn er drie productieafdelingen, elk met een chef productie en één of meer productiemedewerkers. Al met al een vrij complex geheel van personen die (moeten) samenwerken bij de bedrijfsprocessen.

In de eerste versie is er nog geen geldstroom maar wel de goederenstroom van legoblokken en de bijbehorende informatiestroom van formulieren. In latere versies wordt stapsgewijs de complexiteit vergroot: introductie van geldstromen, van grotere diversiteit in LEGO-torens, registratie van arbeidstijd, digitale metingen van processen, etc.

Probeer het zelf!
Downloads
Afbeelding van produkt doosje

Wie kan LO-Game gebruiken?

Bedrijven, Organisaties of onderwijsinstellingen op het gebied van logistiek of operationeel management.

Waarom LO-Game gebruiken?

De interne netwerken verbeteren door gezamenlijk actief te zijn.

  • Meer synergie in de samenwerking tussen collega’s bereiken: collectief leren
  • De interne netwerken verbeteren door gezamenlijk actief te zijn.
  • Uw medewerkers de diverse bedrijfsprocessen eens vanuit andere gezichtspunten laten bezien, leidend tot beter onderling begrip en andere percepties en inzichten.
  • Uw medewerkers laten experimenteren in een veilige oefensituatie, als test voor (nieuwe) werkwijzen en procedures.
  • Meer teamgeest realiseren door dezelfde processen eens van de “andere kant” te laten ervaren.
  • Uw medewerkers bewust laten worden van de effecten van individuele gedragsstijlen op de bedrijfsprocessen en op de interne communicatie.

Welke versies van LO-Game zijn er?

Vanaf beginner (basis) tot gevorderden (goud)

LO-Game is beschikbaar in de versies “basis, zilver, goud en ICT”. Deze drie versies worden uitgebreider naar mate het niveau van logistiek en bedrijfsprocessen stijgen. Zo begint u met de basis van logistieke begrippen en afstemmingsproblemen. U leert over taken en bevoegdheden, verantwoordelijkheden en stereotype gedrag. De doelstelling is uiteindelijk de dynamiek van een effectief process te leren begrijpen.

In de zilver versie komen hier dan de productieplanning en geldstromen bij. En leert u met kostprijzen en balans een resultatenrekening te maken.

Om tot slot in goud versie te leren omgaan met een flexibel proces, een decentraal inkoopproces en een klantorder-ontkoppelpunt. Ondersteund met de bijbehorende bedrijfsadministratie.

De ICT versie is  vergelijkbaar met de goud versie met digitale informatiestromen.

Alle versies zijn verkrijgbaar vanaf €12,50 exclusief begeleiding.

Licenties

Natuurlijk is het een stuk goedkoper als U zelf de spelsimulaties regelt. Zeker als u dat vaker doet. Dat bespaart immers veel kosten. Reiskosten, de externe kosten van spelleiding en spelbegeleiding bijvoorbeeld. Zo kan nu met licentiekosten het spelmateriaal bijvoorbeeld voor een periode van 3 jaar in bruikleen worden verkregen. Wilt u meer informatie over onze licenties kijk dan op de licentiepagina?

Contact

Als u interesse heeft in dit product kunt u een offerte aanvragen op de contact pagina of voor overige vragen hieronder contact met ons aanvragen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact op met mij

Hoe wilt u gecontacteerd worden?


Vull hier een geldig email adres in
Als u gebelt wilt worden voer dan uw tel nr hier in

Ook verkrijgbaar in: Engels