Project Description

Wat is LE-Prohef?

Arbeidsmarkt spel met sociale BTW

LE-Prohef is de spelsimulatie bedoeld om een fundamentele wijziging in de benadering van de arbeidskosten te simuleren. Het zogenaamde “PROHEF”- systeem, dat is uitgedacht door Piet van Elswijk, lector EOM (economie op mensenmaat) aan de Stenden Hogeschool.

LE-Prohef is een uitbreiding van LE-Game goud, met nu ook een arbeidsmarkt. Die vraag naar arbeid ontstaat vanwege de alternatieve kosten voor de ondernemer. Die kan door een werknemer in te huren, veel meer activiteiten ontplooien. Er wordt daardoor meer geproduceerd worden (= zo veel meer gehandeld in torens, meer gehandeld in grondstoffen en zoveel meer torens geproduceerd) dat de ondernemer het in ‘zijn bedrijf’ niet alleen meer af kan. De spelsimulatie realiseert de vraag naar arbeid voortvloeit uit groei van de extra toegevoegde waarde. Het Prohef systeem versterkt de vraag naar arbeid, zeker als de “zachte factoren” (“soft skills”) worden geactiveerd.

Probeer het zelf!
Downloads
Afbeelding van produkt doosje

Wie kan LE-Prohef gebruiken?

Bedrijven, Organisaties of onderwijsinstellingen op het gebied van de arbeidsmarkt,  personeelsbeleid,  of van human resource management

Waarom LE-Prohef gebruiken?

Ervaar een andere (wereld)market met andere valuta.

  • Persoonlijke netwerken helpen bij het vinden van een baan.
  • Het PROHEF systeem werkt prima.
  • Intermediairs kunnen een rol als veilingmeester/smeerolie vervullen in het proces van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.
  • Het buitenland wordt dikwijls “ver weg” gezien, terwijl dat niet zo is.
  • Ervaar andere (wereld)market met andere valuta.

Welke versies van LE-Prohef zijn beschikbaar?

LE-Prohef is verkrijgbaar tegen de prijs van €12,50 per deelnemer exclusief begeleiding.

Licenties

Natuurlijk is het een stuk goedkoper als U zelf de spelsimulaties regelt. Zeker als u dat vaker doet. Dat bespaart immers veel kosten. Reiskosten, de externe kosten van spelleiding en spelbegeleiding bijvoorbeeld. Zo kan nu met licentiekosten het spelmateriaal bijvoorbeeld voor een periode van 3 jaar in bruikleen worden verkregen. Wilt u meer informatie over onze licenties kijk dan op de licentiepagina?

Neem contact op met mij

Hoe wilt u gecontacteerd worden?


Vull hier een geldig email adres in
Als u gebelt wilt worden voer dan uw tel nr hier in

Ook verkrijgbaar in: Engels