Op maandag 15 januari 2018 organiseren de Vecon, de Vecon Business School en het Platform vmbo Economie en Ondernemen een landelijke studiedag. Deze wordt georganiseerd bij conferentiecentrum De ReeHorst in Ede. LE-Network is daarbij aanwezig met haar samenwerkingspartner RE-Invent.

De landelijke studiedag is voor docenten die werkzaam zijn in het economisch vakgebied, zoals voor

  • docenten vmbo profiel- en keuzevakken Economie en Ondernemen
  • docenten vmbo economie
  • docenten mbo ‘Handel’, ‘Ondernemerschap’ en ‘Commercie’
  • docenten van vmbo-scholen die zijn gecertificeerd als VBS

! Ook mbo-docenten en vmbo-docenten van andere sectoren zijn van harte welkom!

Meer informatie over de studiedag:

Ondernemenderwijs leren

In de workshop ‘ondernemenderwijs leren’ bieden wij u in een kort tijdsbestek een ervaring met behulp van spelsimulatie in combinatie met inzichten uit de neuro- en gedragswetenschap. Een workshop die past bij de wake up call ‘het morgen en de toekomst die nog volgt anders te doen dan gisteren’. Laat u inspireren en meld u aan voor de workshop!

Toelichting workshop

LE-Network biedt samen met Re.invent onder de noemer ‘re.conomy’ spelsimulaties aan als aanvulling op de door u gebruikte lesprogramma’s. Met de aangeboden spelsimulaties wordt een leeromgeving geboden voor de generatie van nu.

Bij spelsimulaties worden complexe theorieën op het gebied van economie en ondernemerschap in spelvorm gegoten waardoor ze voor de spelers begrijpelijk worden overgebracht. Met behulp van spelsimulaties gaat leren min of meer automatisch en het is bewezen dat de lesstof langer blijft hangen! Deze aspecten van spelsimulatie hebben ervoor gezorgd dat er op dit moment al veelvuldig gebruik gemaakt wordt van deze vorm van het verwerven van inzicht.

Voor het onderwijs zijn enkele spelversies ontwikkeld die aansluiten op de vakgebieden Economie en Ondernemen in het vmbo en Handel, Ondernemerschap en Commercie in het mbo. De spelsimulatie sluit aan bij de kenniscomponenten en de ontwikkeling van professionele vaardigheden.

In de spelsimulatie nemen de leerlingen deel aan een circulaire economie. Ze ervaren economische begrippen en tegelijkertijd de uitdaging van het ondernemen. In de evaluatie tussen de verschillende spelronden kan gereflecteerd worden op de opgedane kennis maar evengoed op de vaardigheidsontwikkeling.