Project Description

Wat is LE-Budget?

Spelsimulatie over een budget-gestuurde (onderwijs)organisatie

LE-Budget richt zich op bedrijfsprocessen in budget-gestuurde organisaties. Met name op de lump sum problematiek van scholen. LE-Budget is een rollenspel-simulatie die zich vooral richt op het operationeel management van het ‘productie’-proces in een school.
Zo simuleren we het leerproces van leerlingen in een school als een productieproces van ‘individuele’ complexe Legotorens die gebouwd moeten worden in de 8 groepen (“productieafdelingen”).

De deelnemers ( ‘leraren’) krijgen een digitale klas te zien met elk ongeveer 20 leerlingen, waarvan ze de productie moeten regelen. Van elke leerling is een bouwtekening beschikbaar. Aan de hand van de verschillende kleuren kan men karakteristieken van het proces bepalen en daaraan kosten en/of dekking koppelen.
De simulatie toepassen in een andere omgeving, naar andere budgetgestuurde organisaties zoals; ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, is overigens eenvoudig te realiseren.

In LE-Budget wordt niet alleen het accent op de harde bedrijfseconomische kant van de operationele processen gelegd, maar ook op de zachte kant: de invloed van gedrag en houding voor de keuzes die gemaakt worden.

Probeer het zelf!
Downloads
Afbeelding van produkt doosje

Wie kan LE-Budget gebruiken?

Iedereen die wil leren omgaan met budgetten zowel onderwijsinstellingen als bedrijven en organisaties

Waarom LE-Budget gebruiken?

Gevolgen van de besluitvorming voor de uitputting van de budgetten worden onmiddellijk zichtbaar.

  • Kennismaking met een bedrijfssimulatie in de vorm van rollenspel.
  • Kennismaking de benadering van de dienstverleningen van een school als een gewoon “productie” proces’ (wordt heel aanschouwelijk gemaakt!).
  • Kennis nemen van belangrijke kenmerken van de goederenstroom en informatiestroom.
  • Inzicht verwerven in afstemmingsproblematiek van bedrijfsprocessen door “hokjesdenken”.
  • Gevolgen van de besluitvorming voor de uitputting van de budgetten worden onmiddellijk zichtbaar.
  • Financiële consequenties van elk besluit en elke actie worden aanschouwelijk.

Welke versies van LE-Budget zijn beschikbaar?

LE- Budget is verkrijgbaar tegen de prijs van €12,50 per deelnemer exclusief begeleiding.

Licenties

Natuurlijk is het een stuk goedkoper als U zelf de spelsimulaties regelt. Zeker als u dat vaker doet. Dat bespaart immers veel kosten. Reiskosten, de externe kosten van spelleiding en spelbegeleiding bijvoorbeeld. Zo kan nu met licentiekosten het spelmateriaal bijvoorbeeld voor een periode van 3 jaar in bruikleen worden verkregen. Wilt u meer informatie over onze licenties kijk dan op de licentiepagina?

Contact

Als u interesse heeft in dit product kunt u een offerte aanvragen op de contact pagina of voor overige vragen hieronder contact met ons aanvragen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact op met mij

Hoe wilt u gecontacteerd worden?


Vull hier een geldig email adres in
Als u gebelt wilt worden voer dan uw tel nr hier in

Ook verkrijgbaar in: Engels