Project Description

Wat is LE-Behaviour?

De gedragsstijl van jezelf en van je team

De gedragsstijl scan ‘LE-Behaviour’ is een methode om snel inzicht te krijgen van uw gedrag in relatie tot uw omgeving én in relatie tot uw teamleden. De gedragstijl scan gaat uit van de verandering in gedrag. Van de Basisgedragstijl (onbewuste gedrag) naar de Responsgedrag (hoe reageer je op de omgeving). In de gedragsstijl scan wordt de relatieve verschuiving in gedrag gemeten.

Een variant op de persoonlijke gedragsstijl scan is de unieke team-scan, waardoor u inzicht verkrijgt in wat er gebeurt in het team, als personen worden toegevoegd of verwijderd.

De gedragsstijlscan is gebaseerd op de theorie van Jung en Meyers, met daarin een heldere typologie van de manier waarop iemand zich gedraagt. Een gedragsstijl is niet goed of fout. Afhankelijk van de situatie heeft elke stijl zijn voor- en nadelen. Iedereen heeft meerdere zogenaamde ‘gedragskleuren’, die allemaal weer combinaties van zijn van bepaalde ‘psychologische typen’.

De kleuren zijn: dominant rood, invloedrijk geel gedisciplineerd blauw en harmonisch groen.

Meer informatie en uitleg over LE-Behaviour vind u op http://le-behaviour.com

Enquête invullen
Probeer het zelf!
LE-Behaviour Produkt Doosje

Wie kan LE-Behaviour gebruiken?

Individuen en groepen in het onderwijs, organisaties en bedrijven

De gedragsstijlscan LE-Behaviour is een nuttig instrument. Zowel individueel om de persoonlijke gedragsstijl te bepalen als voor meerdere personen in groepsverband. Voor dat laatste is er de unieke “teamscan”.

Waarom LE-Behaviour gebruiken?

Bewust worden van je eigen of je team’s dynamiek

LE-Behaviour Kleurentest
  • Inzicht in je eigen persoonlijke gedrag.
  • Leer hoe je reageert op bepaalde situaties.
  • Inzicht in je sterke en zwakke punten.
  • De voor- en nadelen van een gedragstype.
  • Welke kleur ben jij?

Welke versies van LE-Behaviour zijn er?

Persoonlijk of met elkaar

Voor LE-Behaviour bieden wij 2 versies, namelijk de individuele scan en de teamscan.

Individuele scan

Waardevol is het om te weten wat de kenmerkende gedragsstijl van uw vrienden, familie, collega’s of teamleden is. Ook kan het bepaald nuttig zijn als u inzicht heeft in hoe uw gedrag door anderen wordt gezien! En hoe anderen op u gedrag reageren. Dat is handig, want zo kunt u uw scherpe kantjes van het eigen gedrag afhalen. Het veranderen van iemand anders gedrag is immers vele malen moeilijker, mocht ’t überhaupt al mogelijk zijn.

Probeer de individuele scan gratis op http://le-behaviour.eu.

Teamscan

Uit ervaring blijkt dat gedragsstijlen heel bepalend zijn in bedrijfs- en teamprocessen. Wanneer een team bestaat uit bijvoorbeeld uitsluitend personen van één kleur geeft dat conflicten, binnen een team geldt dat dikwijls ook voor tegenovergestelde kleuren.
In het algemeen streeft men naar een goede balans in het team qua persoonlijkheden, met daarbij wel het besef van de onderling verschillende gedragsstijlen. Voor het vinden van deze balans is de team-gedragsstijlscan ontwikkeld. Als een heel handig hulpmiddel. Onze ervaringen in dit verband met groepen is opmerkelijk.

Licenties

Natuurlijk is het een stuk goedkoper als U zelf de gedragstijlscan regelt. Zeker als u dat vaker doet. Dat bespaart immers veel kosten. Reiskosten, de externe kosten van begeleiding bijvoorbeeld. Zo kan nu met licentiekosten het materiaal bijvoorbeeld voor een periode van 3 jaar in bruikleen worden verkregen. Wilt u meer informatie over onze licenties kijk dan op de licentiepagina?

Contact

Als u interesse heeft in dit product kunt u een offerte aanvragen op de contact pagina of voor overige vragen hieronder contact met ons aanvragen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact op met mij

Hoe wilt u gecontacteerd worden?


Vull hier een geldig email adres in
Als u gebelt wilt worden voer dan uw tel nr hier in

Ook verkrijgbaar in: Engels