Project Description

Wat is LE-App?

Het meten van (leer)ervaringen

Met onze LE-App, die zowel voor apple als android beschikbaar is, kan men razendsnel de leereffecten meten. Van een spelsimulatie, maar ook anderszins, eigenlijk van elke soort van (les)ervaring. Was het leuk? En/of goed? Welke ervaringen met name?
Jonge mensen, zo blijkt uit de pilots, doen zo’n test op hun smart phones binnen 1 minuut. Ouderen (60+ etc) hebben veelal het tienvoudige in tijd, of zelfs meer, nodig. Wellicht een andere mindset?
Bijvoorbeeld voorafgaand aan de spelsimulatie LE-Game: “heeft Hebt u ervaren dat u risico’s moest nemen?” en na de spelsimulatie nogmaals dezelfde vraag. Of de vraag: “heeft Hebt u een beter netwerk gecreëerd?” In principe is het aantal vragen onbeperkt. Wij gebruiken meestal een stuk of 9.
Gemeten wordt op de Likert schaal: van 1-5, zowel de eerste keer als ook de tweede keer dat er getest wordt. Zodat we de ontwikkeling, de Δ kunnen meten.
Voor het testen hebben we 3 soorten Likert schalen in LE-App zitten: emoties, waardering op een 1,2,3,4,5 schaal en duim(en) naar beneden of omhoog.
De ontwikkeling van LE-App was ooit bedoeld om de ervaringen en de performance van de deelnemers aan LE-Game, LO-Game en LA-Game te meten. Zodat we de leerprocessen beter kunnen monitoren en ook daadwerkelijk te kunnen vaststellen dat deze spelsimulaties ook de ‘impactvolste’ leermethode zijn.
Via LE-App hebben we ook gevraagd naar de leereffecten, vóór en ná de spelsimulaties als LE-Game of LO-Game. De resultaten bevestigen wat we eigenlijk al weten: de impact wat leereffect betreft is zeer groot.

Download LE-App in

Probeer het zelf!
LE-App Produkt Doosje

Wie kan LE-App gebruiken?

Waarom LE-App gebruiken?

Leerervaringen

Onze testen toonden bijvoorbeeld bij LO-Game aan dat men duidelijk meer inzicht had gekregen in operations management. Ook lieten de data zien dat “leren van fouten” bij de deelnemers de meest positieve emoties opwekte. Dus de theorie van Karl Popper “Lernen aus Fehlern” is inderdaad enigszins bevestigd.
Bij LE-Game toonden de resultaten dat men inderdaad een veel beter persoonlijk netwerk had gecreëerd en ook dat men het nemen van risico had ervaren.

Contact

Als u interesse heeft in dit product kunt u een offerte aanvragen op de contact pagina of voor overige vragen hieronder contact met ons aanvragen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact op met mij

Hoe wilt u gecontacteerd worden?


Vull hier een geldig email adres in
Als u gebelt wilt worden voer dan uw tel nr hier in

Ook verkrijgbaar in: Engels