Project Description

Wat is LA-Game?

Het talen spel

LA-Game is een spelsimulatie waarbij in 2 uur een vereenvoudigde versie van LE-Game wordt gespeeld in een vreemde taal. Een versie met maar 7 kleuren bouwstenen (2×2 noppen en 2×4 noppen) en 7 kleuren grondplaten. Dat, zo weten we, zorgt ervoor dat de communicatie tussen de speldeelnemers al heel snel verloopt. Een communicatie die ondersteund wordt met een “woordenwaaier” (wordfan) met daarin de diverse basisbegrippen en eenvoudige dialogen op een handige, bruikbare manier weergegeven.

Naast de spelsimulatie vinden allerlei activiteiten plaats om de zintuigen te prikkelen, zodat men sneller de leerervaringen kan onthouden. (reference creation is de naam hiervoor). Leren dus door al je zintuigen voortdurend te gebruiken. De vreemde taal en de bijbehorende cultuur voelen, proeven, ruiken, horen en zien terwijl je in de spelsimulaties steeds positieve emoties ervaart in de deals die je sluit. Dat werkt. Je leert zeer snel een basisvocabulaire in een vreemde taal. Bijvoorbeeld Chinees, Koreaans, Turks, Hindi maar ook natuurlijk talen die wat dichterbij staan zoals Duits, Nederlands of Fries.

LA-Game word ondersteund met de leersoftware LE-Voculearn. Het programma VocuLearn biedt de gebruiker de mogelijkheid om op een systematische manier een grote hoeveelheid “taalgegevens” te leren. In de meeste gevallen zullen dit woorden of zinnen in een vreemde taal zijn, maar het programma kan ook voor heel andere onderwerpen worden ingezet, zoals lijsten met medische termen en het leren van de tafels van vermenigvuldiging. Kenmerkend voor Voculearn is de aandacht voor reflectie van de opgedane kennis tijdens het leerproces.

Probeer het zelf!
Downloads
Afbeelding van produkt doosje

Wie kan LA-Game gebruiken?

Bedrijven, Organisaties of onderwijsinstellingen op het gebied van talen leren.

Waarom LA-Game gebruiken?

Om communicatie mogelijk te maken op het uniforme CEF A1 Europees Niveau.

LA_Game
  • elementaire communicatie in een vreemde taal door de geleerde basisvocabulaire (bijvoorbeeld ca 20 woorden Chinees of ongeveer evenveel Hindi blijkt uit de diverse testen, bij talen die dichterbij staan is het effect veel groter)
  • Doelstelling is communicatie mogelijk maken op het uniforme CEF A1 Europees Niveau. Dat lukt voor een groot deel (schrijven minder, omdat dat niet in de spelsimulatie zit)
  • Kennismaking met de bijbehorende cultuur op een speelse manier
  • Alle zintuigen worden geactiveerd, wat leidt tot unieke -persoonlijke- leerervaringen

Welke versies van LA-Game zijn er?

LA-Game kan voor iedere taal ingezet worden met behulp van 2 native speakers.

Op dit moment zijn de onderstaande LA-Game versies verkrijgbaar. Echter kan LA-Game in combinatie met LE-Voculearn voor iedere taal ingezet worden. U mag dus ten alle tijden contact met ons opnemen als uw gewenste taal er niet tussen staat. U moet dan wel zelf voor twee native speakers zorgen die de simulatie kunnen ondersteunen. De simulatie duur varieert tussen 45 min en 3 uur.

LA-Worldgame

Wilt u een basis woordenschat in alle wereldtalen hebben? En dat leren op een nieuwe manier, spelenderwijs door middel van taalspellen? Met LA WorldGame leert u snel uw eerste woordenschat van de zes belangrijkste wereldtalen: u kunt met ca. 3,5 miljard mensen op basisniveau communiceren in hun eigen taal.

Meer informatie over LA-Worldgame kunt u vinden op de bijbehorende website.

Licenties

Natuurlijk is het een stuk goedkoper als U zelf de spelsimulaties regelt. Zeker als u dat vaker doet. Dat bespaart immers veel kosten. Reiskosten, de externe kosten van spelleiding en spelbegeleiding bijvoorbeeld. Zo kan nu met licentiekosten het spelmateriaal bijvoorbeeld voor een periode van 3 jaar in bruikleen worden verkregen. Wilt u meer informatie over onze licenties kijk dan op de licentiepagina?

Vertaaldiensten

Naast het LA-Game talen spel biedt LE-Network ook vertaaldiensten aan. Zo hebben we het Drenthe Magazine in het Chinees vertaald. Ook hebben we ervaring met Duits/NL en NL/Duits, blijkend onder meer uit het Bourtanger Moor project. Met behulp van ons netwerk kunnen we diverse vertalingen verzorgen, voor een indruk zie de verschillende versies van LA-Game. Kortom: wilt u bepaalde teksten graag in een andere taal hebben, neem dan contact met ons op!

Contact

Als u interesse heeft in dit product kunt u een offerte aanvragen op de contact pagina of voor overige vragen hieronder contact met ons aanvragen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact op met mij

Hoe wilt u gecontacteerd worden?


Vull hier een geldig email adres in
Als u gebelt wilt worden voer dan uw tel nr hier in

Ook verkrijgbaar in: Engels