Menu Sluiten

In memoriam Harry Steernberg

“Vriend”

Zo benaderde Harry me , als hij zijn emotie uitte. Zijn kenmerkende lach bij elke humorvolle situatie blijft me bij. Karakteristiek voor de altijd aanwezige levenslust. Immers, als het maar even kon, benaderde Harry zaken vanuit een lach.

Veel studenten waardeerden Harry bij de beoordeling van hun prestaties. Zijn ervaring als opperhoofd van personeelszaken bij TVM,  bij de bedrijfsprocessen in de kledingfabriek Bendien, etc zorgden voor een deskundige argumentatie. Als bedrijfskundige keek Harry vooral naar de persoonlijkheid en de mens achter het verhaal. Vooral bij de ILC’s (International Learning Companies ofwel leerbedrijven) waarbij studenten concrete toegevoegde waarde moesten realiseren in (internationaal) samengestelde studenten team, was zijn bijdrage waardevol. Als lid van de Advisory Board was Harry jarenlang elke tweewekelijkse vrijdagochtend actief bij het monitoren van de processen. Samen met gemiddeld een tiental ondernemers en ondernemend ingestelde deskundigen, werd het onderwijs bedrijfsmatig benaderd . Met de menselijke maat als uitgangspunt, beoordeelde Harry de activiteiten en resultaten van de studenten  positief kritisch: boterzacht als dat moest en glashard waar dat nodig was.

Als HR-man bij LE-Network was Harry ook verantwoordelijk voor het begeleiden van stagiairs en afstudeerders. Dat was vooral met de MBO-studenten een voortdurend feestje. 

Ook was Harry jarenlang nauw betrokken bij de minor (international) Entrepreneurship in Action. Deze leermodule bouwde inhoudelijk voort op de ILC’s (de leerbedrijven). 

Verder was Harry aanwezig bij veel van onze spelsimulaties, vooral met de logistieke spelsimulaties. Samen met Steffi Kemper-Mühlenstädt. Harry registreerde met de camera het opereren van studenten. Met het accent op zaken die voor de reflectie en daarmee voor de leerprocessen functioneel waren. Monitoren van onderwijsprocessen vanuit het gezichtspunt van “het bedrijfsleven” zoals hij af en toe stelde. (Inderdaad was het)  Vanuit deze optiek was het dikwijls vechten tegen windmolens.

Zou Harry me daarom die beide houten beeldjes Don Quichot en Sancho Panza enkele jaren geleden kado gedaan hebben? 

%d bloggers liken dit: