///Duurzame rollenspelsimulatie in prachtige LEGO-kleuren

Duurzame rollenspelsimulatie in prachtige LEGO-kleuren

Zoals bekend zijn de rollenspel simulaties sterk verweven met LEGO. Dit omdat spelenderwijs leren een belangrijk kenmerk is van onze spelsimulaties. Maar ook omdat het heel duurzaam is: zo gebruiken we de LEGO van de oprichting zo’n veertien jaar geleden nog altijd. Verder spreken ons de prachtige LEGO kleuren aan: zowel de primaire blauw, geel, rood, groen maar ook de wat bijzondere kleuren: magenta, turquoise, maersk blue, violet, purper, olijfgroen, etc.

Op http://www.bricklink.com/catalogColors.asp vindt u de kleuren die er allemaal zijn.
Alleen al voor het pallet tussen groen en rood zijn dat bijvoorbeeld de volgende kleuren, waarbij sommige er ook nog in een transparante versie zijn:

Voor de talen-games LA-Game gebruiken we een spelversie met slechts 7 basiskleuren. Immers het gaat er om dat de mogelijkheden voor communicatie tussen de deelnemers optimaal zijn. De ervaring die we hebben opgedaan is dat hierdoor de spelsimulatie veel sneller opstart. Dat komt omdat er voor elke rol in LA-Game al heel snel mogelijkheden zijn om met elkaar zaken te doen. En dat vergt onmiddellijk communicatie.

Onze spelsimulaties worden kleurrijker in de wat complexere versies van LE-Game en LO-Game. De torens die er gebouwd worden kunnen zeer kleurrijk zijn. Plaatjes van voorbeelden van dergelijke zeer kleurrijke torens:

Wat dat betreft lijkt het wel een beetje op de kleuren van auto’s die er allemaal zijn. Overigens kunnen we dat productieproces ook steeds beter simuleren, zoals we in onze nieuwe spelsimulatie LE-SAP ontwikkelen. Maar daarover een volgende keer.

Extra_Kleuren_LEGO
2017-06-27T14:33:14+00:0014-9-2014|Simulatiespellen|