Erasmus Universiteit speelt LE-Game

Erasmus Universiteit speelt LE-Game

Direct experience, you feel it more

Op donderdag 22 september toog LE-Network naar de Erasmus Universiteit om voor 60 studenten van de master ‘cultural economy and entrepreneurship’ van de Erasmus School of Media, Culture and Communication, departement Arts and Culture Studies 2 ondernemerschap spelsimulaties te verzorgen.

Nadat Henk Roelofs zo’n zestig studenten in de grote collegezaal de doelstelling en de inhoud van LE-Game (het learning entrepreneurship spel) had toegelicht, werd de groep gesplitst. Een gedeelte van de groep ging naar een lokaal beneden en een gedeelte van de groep bleef en speelde de spelsimulatie in dezelfde collegezaal.

Vrijwel alle studenten begonnen actief hun ondernemende rol in te vullen. Er werd druk gehandeld en onderhandeld. Men leerde markten te ervaren, ondervond concurrentie, opereerde in netwerken en activeerde ondernemend gedrag in velerlei opzichten.

Zoals het leren om toegevoegde waarde te scheppen en vooral door het identificeren van opportunities. Dat laatste wordt in veel theoretische verhandelingen over ondernemerschap als een kernelement gezien. In Rotterdam leidde dat tot unieke leerervaringen, zowel voor de studenten, als voor LE-Network.

Juist deze Rotterdamse studenten Media, Culture and Communication, van het departement Arts and Culture Studies ontdekten als eerste in alle spelsimulaties die LE-Network tot nu organiseerde,  de mogelijkheid van “arbitrage“. Arbitrage is het behalen van voordeel door te profiteren van prijsverschillen van dezelfde zaken (hier dus LEGO bouwstenen) op verschillende markten. Een innovatie in LE-Game die voor deze winnaars ook de “gouden LEGO-toren” opleverde.

Wat?

LE-Game, het ondernemerschapspel.

Wie?

Erasmus Universiteit,
Burgemeester Oudlaan 50,
3062 PA, Rotterdam
Nederland

Waarom?

Kennismaken met ondernemerschap.

Wanneer?

Donderdag 22 September, 2016.

Fotogallerij

2017-07-04T10:20:05+00:00 22-9-2016|Simulatiespellen|