• Methodiek

  Methodiek: Ondernemenderwijs

  Lego Torentje 1
  Vaak kost het tijd en vooral veel moeite om de eerste stap zetten om een nieuw bedrijfsproces, werkproces of leerstof en kennis tot je te nemen. Andere dingen zijn belangrijker  dan veel tijd besteden aan leerprocessen. De tijd om een wekenlange, maandenlange cursus te volgen ontbreekt, terwijl het dikwijls helemaal niet de bedoeling is om perfect theorie te beheersen: leren begrijpen, snappen wat de betekenis is en beter er over/mee te  kunnen communiceren is voldoende.

  Snel processen leren veelal zonder stoffige boeken?

  Omschakelen en een ander proces leren vergt via conventionele methodes vaak veel inspanning en tijd. Dikwijls komt u er gewoon niet aan toe en blijft het bij de goede bedoelingen. Het lesmateriaal, studieboeken of handouts verdwijnen op de stapel.

  Leer spelenderwijs

  Leren is een kwestie van ervaring en referentie. Via onze ervaringen verzamelen we informatie, die we vervolgens een plek geven in onze referentie, de ‘afbeelding’ van waaruit wij de wereld waarnemen. De resultaten van dit proces verankeren zich via onze emoties in onze reflexen, de automatismen die ons gedrag besturen en onze communicatie regelen. Dingen beklijven pas als ze voor ons gevoel ‘kloppen’. U leert bij ons door te doen, met behulp van uw eigen leer-ervaringen. U leert zélf !

  Ervaar het zelf!

  De wetenschappelijke support: Henk Roelofs

  Henk Roelofs
  Al meer dan 10 jaar ervaart Henk dat rollenspel simulaties heel effectief zijn voor leerprocessen. “Ondernemenderwijs is mijn passie”, stelt hij. Met behulp van de spelsimulaties en de gedragsstijlscans zijn diverse publicaties ontstaan die op verschillende conferenties zijn gepresenteerd. Ook zijn enkele publicaties gepresenteerd in internationale magazines.
  Meer informatie over de wetenschap achter de methodiek “Ondernemenderwijs” vind u op de Edupreneurial website.
  Facebooktwittergoogle_pluslinkedin