• Marchon Eyewear speelt LO-Game

  Marchon Eyewear – Teambuilding met simulatiespel LO-Game leidt tot samenwerking

  Vrijdagmiddag stond voor de managers en supervisors van Europees distributiecentrum van Marchon Eyewear te Amsterdam teambuilding op het programma. Een informeel programma met het managementteam voor het versterken van de onderlinge samenwerking. Een team dat sedert 2012 wordt aangevoerd door Guy Kerstens, die als logistiek directeur leiding geeft aan het dagelijkse operationele proces. In de tussentijd zijn in het team de competenties en vaardigheden voor de supervisors opnieuw vastgesteld en is het team versterkt met new elan. Nu werd het tijd om als team van leidinggevenden, de corperate values verder te ontwikkelen. De grondslag voor de samenwerking is immers de logistieke visie en missie: een innovatieve en inspirerende werkomgeving, waarin efficiënt, flexibel en effectief werken als kernwaarden gelden.

  Als onderdeel van de teambuilding heeft het team van supervisors het simulatiespel “Logistics Operations” gespeeld om de werkelijkheid na te bootsen en te ervaren hoe het management omgaat met de ontwikkelingen in de operationele processen.

  Na de eerste ronde, evalueerden de deelnemers zichzelf. De conclusie was dat het “management” de bottleneck was van het gehele proces. Er werd veel geroepen naar elkaar en er werd reactief gewerkt. Bij het management werd permanent een hoge werkdruk gevoeld, terwijl de productiemedewerkers steeds moesten hollen of juist stilstaan. Het management drukte voortdurend opdrachten de organisatie in met de prioriteit “spoed” en “bloedspoed”. Dat leidde tot verstoringen en afstemmingproblemen, zodat slechts een enkele order ook daadwerkelijk kon worden uitgeleverd.

  Gehoorde opmerkingen tijdens de eerste spelronde waren:

  “Hallo, ik heb hem nog niet goedgekeurd!”
  “Afboeken, ik moet weer iets afboeken.”
  “Ik moet weer korting geven op een te late levering.”
  “Ik neem ontslag als salesmanager, ik kan de klantafspraken niet nakomen!”
  “Ik maak wel een kopietje voor u.”

  Marchon-Eyeware-Amsterdam-LO-Game-003Nog voordat de tweede spelronde van start ging, staken de supervisors de koppen bij elkaar. Een nieuwe praktische strategie werd bepaald. Doordat de deelnemers om informatie gingen vragen konden ze anticiperen op de orderstroom. De productie bood hulp, ze waren “in bedrijf”. Door deze opstelling ontstond een proactieve houding, wat het management ten goede kwam en voor de organisatrice als geheel ook profijtelijk was. Geen wonder dus dat deze samenwerking als succesvol werd ervaren.

  Na afloop werden velerlei leerervaringen en verworven inzichten benoemd:

  • leren delegeren, vertrouwen hebben in het team en medewerkers;
  • minder stress meenemen, medewerkers meer inzicht en verantwoordelijkheid geven;
  • steeds afvragen, waarom dingen zo lopen;
  • tijd nemen voor de helikopter view en kritisch durven zijn;
  • als je op je eigen m2 blijft staan, dan ben je niet succesvol en als je naar het hele proces kijkt ben je wel succesvol;
  • succes is alleen mogelijk als we samen één zijn en één doel nastreven;
  • verbazingwekkend dat je snel terugvalt in je comfortzone;
  • mensen kunnen meer dan ze denken.

  “Succesvol zijn is dat we elkaar nodig hebben, we kunnen het niet alleen.”

  Samenwerken -> Succesvol -> Leuker -> Plezier

  Fotogallerij

  Meer foto’s van dit evenement vind u hier.

  Wat?

  De LO-Game spelsimulatie plaatst deelnemers in een dynamische en veilige omgeving die uitdaagt om ondernemendheid te tonen en te leren van eigen gedrag. De deelnemers hebben verschillende rollen en worden onbewust geconfronteerd met onderlinge samenwerking en de effectiviteit van hun handelen.

  Wie?

  Marchon Eyewear start het jaar 2014 met een teambuilding middag. In 2013 is het team managers en supervisors versterkt en zijn er diverse operationele veranderingsprocessen doorgevoerd, aldus Logistiek Directeur Guy Kerstens van Marchon Eyewear.

  Waarom?

  De teambuilding wordt georganiseerd ter stimulering van onderlinge samenwerking en voor de continue cultuur- en procesveranderingen binnen de organisatie. Doelstelling van de middag is het creëren van inzicht en bewustwording voor het nemen van verantwoordelijkheid en leidinggeven aan het logistieke proces.

  Wanneer

  Dinsdag 14 januari 15:00 tot 20:00.

  Marchon Eyewear Europe
  Deccaweg 33
  1042 AE, Amsterdam


  dinsdag 14 januari, 2014

  15:00 - 20:00

  Facebooktwittergoogle_pluslinkedin